Często słyszymy pytanie, które makaroniki są najlepsze. Odpowiedź oczywiście zaczyna się od słów: “to zależy”.
Poniżej krótkie, subiektywne opisy poszczególnych smaków, które pomogą Wam wybrać pierwszy zestaw.
Jaśmin |
Smak jaśminu świetnie komponuje się z migdałami. Uzyskujemy go z wywaru z kwiatów tego krzewu tak popularnego w Azji. |
|
Karmel |
Słodycz słonego karmelu spotyka się tu z gorzką czekoladą dzięki czemu smak jest dobrze zbalansowany oddając to co najlepsze z obu składników. |
|
Waniliia |
Niezastąpiona wanilia Bourbon z Madagaskaru nadaje ton całej kompozycji do momentu gdy natykamy się na kawałek truskawki, która eksploduje owocowym smakiem. Wanilia wyjątkowo dobrze smakuje z herbatą cejlońska lub darjeelingiem. |
|
Róża z żurawiną |
Dobrze znany różany smak jest świetnie podkreślany przez błąkające się w kremie kawałki żurawiny. Dobrze popijać różowym, wytrawnym szampanem. |
|
Pistacja |
Smak klasyczny i bardzo lubiany. Przy produkcji używamy pistacji sprowadzanych z Iranu, które słyną z głębokiego smaku i koloru. Pistacjowe makaroniki świetnie smakują z espresso lub z herbatą Darjeeling. |
|
Yuzu - |
Yuzu to coś pomiędzy cytryną, grapefruitem i pomarańczą. Jest mniej kwaśny niż cytryna, mniej gorzki niż grapefruit i mniej słodki niż pomarańcza. Idealny w naszym makaroniku. Najlepiej popijać rosyjskim earl grayem z herbat lub muskatem z win. |
|
Kawa ze skórką |
Włoska arabica mocuje się w tej kompozycji ze skórką pomarańczy nasączonej w szkockiej whisky. Herbaty Yunnan lub Assam świetnie podkreślają kawowy smak makaronika. |
|
Szampan |
Klasyczny zestaw, który doskonale sprawdza się w makaronikach. Dla wielu to jest nasz nr 1. Delikatny smak szampana w połączeniu z polską truskawką tworzy świetny polsko francuski duet. |
|
Pistacja z wiśnią |
Jedna z ulubionych kompozycji szczególnie dla tych, którzy potrzebują czegoś kwaśnego w słodyczach. |
|
Czarna porzeczka |
Bardzo charakterystyczny smak, który nikogo nie pozostawia obojętnym, a dla wielu naszych Klientów to zdecydowany nr 1 w naszej kolekcji. |
|
Matcha |
Matcha to pochodząca z Japonii herbata, której liście są specjalnie osłaniane przed słońcem przy uprawie. |
|
Mocno czekoladowy |
Intensywny smak 70% czekolady z Gujany doskonale balansuje słodycz makaronika. Polecamy z espresso, herbatą earl gray, lekkim czerwonym winem lub whisky. |
|
Marakuja |
Połączenie ultra kwaśnego miąższu marakuji z mleczną czekoladą daje piorunujący efekt. |
|
Jack Daniels |
Wyraźnego smaku tej najpopurarniejszej na świecie whiskey nie da się pomylić z niczym innym. |
|
Mojito |
Świeża mięta, limonka i rum świetnie sprawdzają się w makaronikach. |
|
Kasztan jadalny |
W naszych makaronikach smakuje tak samo dobrze jak na placu Pigalle. |
|
Pralina z maliną |
Dekadencka francuska pralina - krem z orzechów laskowych w karmelu - z dodatkiem lekko kwaśnej maliny |
|
Bellini |
Świeże brzoskwinie zatopione z delikatnym kremie z szampanem. Idealnie smakują w towarzystwie Prosecco lub filiżanki czarnej herbaty z bergamotką |
|
Słony karmel |
Francuski bestseller rodem z wietrznej Bretanii. Lekko ciągnący karmel z nutą soli, która wspaniale podkreśla smak prawdziwego masła. Doskonale pasuje do filiżanki espresso. |
Masz inne pomysły na smaki makaroników? Napisz do nas!
Ciągle szukamy nowych pomysłów i chętnie realizujemy ciekawe kompozycje smakowe.