Często słyszymy pytanie, które makaroniki są najlepsze. Odpowiedź oczywiście zaczyna się od słów: “to zależy”.

Poniżej krótkie, subiektywne opisy poszczególnych smaków, które pomogą Wam wybrać pierwszy zestaw.

 

Jaśmin


Smak jaśminu świetnie komponuje się z migdałami. Uzyskujemy go z wywaru z kwiatów tego krzewu tak popularnego w Azji.
Delikatny smak jest wyczuwalny po paru sekundach. Warto czekać. Najlepiej smakuje z delikatną zieloną herbatą.

Karmel
z czekoladą


Słodycz słonego karmelu spotyka się tu z gorzką czekoladą dzięki czemu smak jest dobrze zbalansowany oddając to co najlepsze z obu składników.
To się nazywa synergia! Dobrze popijać włoskim espresso.

Waniliia 
z truskawką


Niezastąpiona wanilia Bourbon z Madagaskaru nadaje ton całej kompozycji do momentu gdy natykamy się na kawałek truskawki, która eksploduje owocowym smakiem. 

Wanilia wyjątkowo dobrze smakuje z herbatą cejlońska lub darjeelingiem.

 

Róża z żurawiną


Dobrze znany różany smak jest świetnie podkreślany przez błąkające się w kremie kawałki żurawiny. 

Dobrze popijać różowym, wytrawnym szampanem.

 

Pistacja


Smak klasyczny i bardzo lubiany. Przy produkcji używamy pistacji sprowadzanych z Iranu, które słyną z głębokiego smaku i  koloru.

Pistacjowe makaroniki świetnie smakują z espresso lub z herbatą Darjeeling.

 

Yuzu -
japońska cytryna


Yuzu to coś pomiędzy cytryną, grapefruitem i pomarańczą. Jest mniej kwaśny niż cytryna, mniej gorzki niż grapefruit i mniej słodki niż pomarańcza. Idealny w naszym makaroniku.  

Najlepiej popijać rosyjskim earl grayem z herbat lub muskatem z win.

 

Kawa ze skórką
pomarańczy


Włoska arabica mocuje się w tej kompozycji ze skórką pomarańczy nasączonej w szkockiej whisky.

Herbaty Yunnan lub Assam świetnie podkreślają kawowy smak makaronika.

 

Szampan
z truskawką


Klasyczny zestaw, który doskonale sprawdza się w makaronikach. Dla wielu to jest nasz nr 1.

Delikatny smak szampana w połączeniu z polską truskawką tworzy świetny polsko francuski duet.

 

Pistacja z wiśnią

pistacja z wisnią


Jedna z ulubionych kompozycji szczególnie dla tych, którzy potrzebują czegoś kwaśnego w słodyczach.
Dominuje tu pistacja, która spotyka się  z wyrazistą wisienką.

 

Czarna porzeczka
z fiołkiem

porzeczka z fiołkiem


Bardzo charakterystyczny smak, który nikogo nie pozostawia obojętnym, a  dla wielu naszych Klientów to zdecydowany nr 1 w naszej kolekcji.
Dojrzałe polskie czarne porzeczki dają intensywny i znajomy z dzieciństwa smak a zapach fiołka świetnie go podkreśla.

 

Matcha

matcha


Matcha to pochodząca z Japonii herbata, której liście są specjalnie osłaniane przed słońcem przy uprawie.
Jej słodki aromat uzyskiwany jest właśnie dzięki temu zabiegowi. W naszych makaronikach doskonale komponuje się z czarnym sezamem.

 

Mocno czekoladowy


Intensywny smak 70% czekolady z Gujany doskonale balansuje słodycz makaronika.

Polecamy z espresso, herbatą earl gray, lekkim czerwonym winem lub  whisky.

 

Marakuja

marakuja


Połączenie ultra kwaśnego miąższu marakuji z mleczną czekoladą daje piorunujący efekt.
Nawet najwięksi wrogowie mlecznej czekolady przyznają, że jest to para doskonała.

 

Jack Daniels

jack daniels makaronik


Wyraźnego smaku tej najpopurarniejszej na świecie whiskey nie da się pomylić z niczym innym.

 

Mojito
(sezonowo)

makaronik mohiot


Świeża mięta, limonka i rum świetnie sprawdzają się w makaronikach.

 

Kasztan jadalny
(sezonowo)


W naszych makaronikach smakuje tak samo dobrze jak na placu Pigalle.
Sezonowy smak dostępny tylko w październiku.

 

Pralina z maliną


Dekadencka francuska pralina - krem z orzechów laskowych w karmelu - z dodatkiem lekko kwaśnej maliny

Bellini


Świeże brzoskwinie zatopione z delikatnym kremie z szampanem. Idealnie smakują w towarzystwie Prosecco lub filiżanki czarnej herbaty z bergamotką

Słony karmel


Francuski bestseller rodem z wietrznej Bretanii. Lekko ciągnący karmel z nutą soli, która wspaniale podkreśla smak prawdziwego masła. Doskonale pasuje do filiżanki espresso.

 

Masz inne pomysły na smaki makaroników?  Napisz do nas!  

Ciągle szukamy nowych pomysłów i chętnie realizujemy ciekawe kompozycje smakowe.


PayPal